Золива Лтд.

Вие сте тука: Почетна » Производи
Петок, 03 Апр 2020

Золива Блонд Маслинка

Е-пошта

Zoliva Blond Maslinki

Золива Блонд Маслинките се порано берени маслинки од сортата Амфиса коишто наместо изразито црвената боја којашто ја имаат Кралските маслинки имаат кафено-жолтеникава боја.

Блонд маслинките се берат први од дрвата и тоа најкасно до крајот на Октомври за да останат недозреани и го заджат специфичниот вкус после ферментацијата. Поради фактот дека маслинката е несозреана шеќерите кои ги содржи потешко се разложуваат и таа ферментира околу 10-12 месеци.

На крајот од ферментацијата блонд маслинката останува малце потврда маслинка, помалку солена и многу подиетална маслинката којашто најчесто се служи во салати за да го обедини зеленчукот со својот вкус.

Повеќе...

Золива Сецкана Маслинка

Е-пошта

Золива Сецкана МаслинкаЗолива Сецканата Маслинка е природно ферментирана маслинка којашто е мешавина од сортата Каламата и сортата Амфиса којашто е наменета за пекарската индустрија.

Директно од Пекарската индустрија добивме барање да направиме производ кој ке биде специфичен по вкус кога ке се користи за нивни потреби. Ние тоа и го направивме и така завршивме со Золива Сецканата Маслинка.

Сецканата Маслинка можете да ја најдете и во 500гр. пакување во голем број од маркетите низ државата. Искористете ја истата ја да направите највкусни пици и домашни лебчиња.

Повеќе...

Страница 2 од 2